روی لینک های زیر کلیک کنید و از سایت های بین نظیر دیدن کنید
این سیستمعامل به خاطر شباهتهای زیادش با سیستمعاملهای Windows ۹۵ & ۹۸ طرفداران زیادی پیدا کرده است.
این سیستمعامل به خاطر شباهتهای زیادش با سیستمعاملهای Windows ۹۵ & ۹۸ طرفداران زیادی پیدا کرده است. شاید شما هم یکی از علاقهمندان به این سیستمعامل باشید بنابراین ما نیز شما را با قابلیتهای این سیستمعامل مختصرا" آشنا خواهیم ساخت.
● مقدمه و تاریخچه
در سال ۱۹۹۳ گروهی از مهندسان شرکت Microsoft با نگارش نسخهی جدیدی از Windows با اسم مستعار NT تحول جدیدی را در بخش شبکههای رایانهای پدید آوردند. چیزی نگذشت که این سیستمعامل توانست اطمینان مدیران و کاربران شبکه را به خوبی جلب نماید و در مدتزمان کوتاهی موفق شد بخش قابل ملاحظهای از سهم بازار Novell و Unix را به خود اختصاص دهد. امروزه ورود نسخههای جدید NT یعنی نگارشهای ۴ و اخیرا" نگارش ۵، آن هم همراه با فنآوریهای جدید در خصوص INTERNET و یکپارچهسازی مناسب با سایر محیطهای شبکه، این سیستمعامل را به یک سیستمعامل برگزیده تبدیل ساخته است و مایکروسافت امیدوار است که در سال ۲۰۰۰ بتواند بازار را تسخیر کند. به همین سبب NT نگارش ۵ به Windows ۲۰۰۰ معروف شده است.
NT دارای رابط کاربر (User Interface) مشابهWindows ۹۵ & ۹۸ است و این خود یکی از ویژگیهای مهم NT و از عوامل رواج روزافزون آن است. ضمن آن که نصب آن بسیار ساده است، هر چند این سادگی در نصب، بیشتر اوقات، کاربران و مدیران مبتدی و ناآشنا را دچار مشکل میکند؛ چرا که عمدهٔ این کاربران عادت دارند در هنگام نصب، مقادیر پیشگزیده را انتخاب کنند و این امر معمولا" منجر به عدم کارآیی مناسب و یا کارآیی ضعیف سیستم و شبکه میگردد.
توسعهی سختافزار NT از قبیل امکان وجود ۳۲ پردازنده و ۴ گیگابایت حافظهی RAM و... همچنین سازگاری بالای آن با سایر محیطهای شبکه نیز از عوامل توفیق آن محسوب شود. در ادامه، برخی از ویژگیهای NT را برای آشنایی بیشتر شما با تواناییهای این سیستمعامل آوردهایم.
● برخی از ویژگیهای Windows NT
۱) به اشتراکگذاردن منابع (Resource Sharing)
همانگونه که میدانید چنانچه ابزارهایی جانبی نظیر CD-Drive یا Printer به سیستمی متصل باشد، تـنـهـا یـک کـاربـر مـیتـوانـد از ایـن مـنـابـع استـفـاده نـمـایـد؛ امـا NT بـا به اشتراکگذاردن این منابع در شبکه به سایرکاربران شبکه این امکان را میدهد تا بتوانند از این ابزار استفاده نمایند، یعنی کلیهی کاربران مشترکا" میتوانند از یک Printer یا CD-Drive و یا سایر منابع مشابه استفاده نمایند.
۲) حافظهی مناسب
اجرای برنامههای کاربردی بر رویSERVER ممکن است نیاز به حافظهی زیادی داشته باشد. در حالت عادی WindowsNT نیاز به حداقل ۱۶ مگابایت حافظهی RAM دارد. اما سیستم مدیریت حافظهی قوی NT این اجازه را میدهد که از فضای دیسک سخت به عنوان حافظهی مجازی استفاده کنید، هرچند در عمل، استفاده از فضای دیسک به جای حافظهی RAM موجب کندی در سرعت میشود. Windows NT چهار گیگابایت حافظه RAM را پشتیبانی میکند.
۳) مدیریت آسان
ویزاردهای سرپرستی (Administrative Wizards) این امکان را فراهم میآورند که بدون نیاز به اجرای برنامههای کاربردی مدیریتی، وظایف سرپرستی شبکه از قبیل افزودن کاربران جدید، افزودن گروهها، اشتراک منابع، اتصال به چاپگرهای شبکه و سطح دسترسی به پروندهها و... را بهسهولت انجام دهید. جالب اینکه میتوانید این اعمال را از طریق هر یک از ایستگاههای کاری مبتنی بر NT و حتیWindows ۹۵ & ۹۸ انجام دهید و برای این کار نیاز به رفتن به محل کار را ندارید و میتوانید وظایف سرپرستی خود را در منزل و از طریق خط تلفن انجام دهید.
۴) سازگاری و یکپارچهسازی با سایر محیطهای شبکه
Windows NT انواع متداول پروتکلهای شبکه را پشتیبانی کرده و میتواند همزمان پروتکلهای شبکهای رایج نظیرTCP/IP, IPX/SPX و Net BEUI را اجرا کند. ضمن آن که پروتکل DLC امکان پشتیبانی برای چاپگرهای شبکه را فراهم میکند. چنانچه هماکنون از شبکهی دیگری استفاده میکنید، NT این امکان را به شما میدهد که بهتدریج به سوی ویندوز NT حرکت کنید یعنی، با توجه به قابلیتهای یکپارچهسازی آن میتوانید برنامههای کاربردی NT را در ساختار شبکهی فعلی به راه اندازید و سرویسگیرندههای شبکه میتوانند به طور همزمان سرویسگیرندههای NT یا سیستمعامل شبکهی دیگر باشند.
۵) NT ، هم سرویسدهنده و هم سرویسگیرنده
Windows NT این قابلیت را به شما میدهد که از یک سیستم، هم به عنوان Server و هم به عنوان ایستگاه کاری استفاده نمایید و حتی بهسادگی میتوان ازطریق NT Server به شبکهی اینترنت متصل شده و از سرویسهای آن استفاده نمود. مدیر شبکه بدون نیاز به ایستگاه کاری خاصی میتواند کلیهی اعمال مورد نظر خود را به صورت مستقیم بر روی Server انجام دهد.
۶) تحمل خرابی (Fault tolerance)
Windows NT یک سیستمعامل چند وظیفهای (Multi Task) کامل است به همین علت چنانچه یک برنامهی کاربردی خراب شود یا در روند کار آن اشکالی پیش آید، این امر بر عملکرد سایر برنامهها تأثیر نمیگذارد و سیستم به کار خود ادامه میدهد. بدین ترتیب بدون این که برای سایر برنامهها اشکالی پیش آید میتوانید انجام هر یک از برنامههای صدمهدیده را متوقف کنید.
از سوی دیگر اگر Windows NT Backup بر روی NT Server نصب شود امکان تهیهی نسخههای پشتیبان از کلیهی اطلاعات را در هر زمان عرضه میکند. ضمن آن که با استفاده ازScheduling Service موجود درNT میتوانید زمانبندی تهیهی نسخههای پشتیبان به صورت خودکار را برنامهریزی کنید.
خوشبختانه NT Backup امکان تهیهی پشتیبان از دفتر ثبت (NT Registery) NT که حاوی تمام اطلاعات پیکربندی سیستم، سختافزار و نرمافزار درNT هست را فراهم میکند.
در Windows NT امکان ایجاد دیسک آینه (Mirror Disk) بر روی Server وجود دارد و بدین ترتیب هر زمان که اطلاعاتی بر روی دیسک سخت Serverنوشته شود این اطلاعات به طور همزمان بر روی دیسک سخت آینه نیز نوشته خواهد شد و اگر دیسک اولیه از کار بیفتد، دیسک سخت آینه ادامهی عملیات را به دست خواهد گرفت.
۷) یکپارچگی با Novell Netware
همانگونه که میدانید تا پیش از ظهورNT عمدهٔ کاربران شبکههای محلی از سیستمعامل Netware متعلق به شرکت Novell استفاده میکردند و یکی از عواملی که میتوانست موجبات موفقیت NT را فراهم آورد، سازگاری با این محیط و جلب رضایت کاربران این قبیل شبکهها بود. لذا Windows NT با فراهم آوردن Gateway Service For Netware اتصال به محیطهای شبکه Novell را پشتیبانی میکند.
بدین ترتیب کاربران ایستگاههای کاری NT میتوانند به منابع و پروندههای اشتراکی بر روی Serverهای Novell دسترسی پیدا کنند. همچنین با استفاده از برنامهی کمکیMigration Tool for Netware میتوان بدون ایجاد وقفه بر عملکرد شبکه، تمامی حسابها و حقوقهای موجود بر روی Serverهای Novell را به NT Server منتقل و تبدیل نمود و بدین ترتیب حسابهای کاربر، حسابهای گروهی، اطلاعات امنیتی و حسابهای سرپرستی، پروندهها و فهرستها و... ازNetware به NT منتقل خواهد شد.
۸) بهرهگیری از خدمات INTERNET
Windows NT امکان بهرهگیری از کلیهی خدمات INTERNET نظیر سرویس WEB، Gopher،TELNET،FTP و... را به شکل کامل فراهم میکند.
۹) سایر ویژگیها
علاوه بر مواردی که گفته شد NT دارای قابلیتهای دیگری است که از حوصلهی این بحث خارج بوده و به ذکر عناوین آنها اکتفا میکنیم.
▪ این قابلیتها عبارتند از:
مدیریت متمرکز، پشتیبانی و یکپارچهسازی محصولات مایکروسافت، رابط گرافیکی آسان و سرویسدهندهٔ دستیابی از راه دور (Remote Access Server)
تأمینمالی از طریق بدهی معمولاً ارزانتر از تأمینمالی از طریق سهام میباشد. این امر به این دلیل است که تأمین مالی از طریق بدهی از جانب وام دهنده از امنیت بالاتری برخوردار است.
در این مقاله به بررسی موضوعات کاربردی پیشروی کسب وکار در انتخاب منابع تأمین مالی پرداخته شده است. لذا در این حین به بررسی جوانب تئوریک آن[۱] پرداخته نمیشود و تنها به ارائه توضیحی از منابع مختلف تأمین مالی پرداخته میشود.
یک کسب وکار در انتخاب منبع مناسب تأمین مالی برای پروژه جدید با سه موضوع اساسی روبرو میباشد:
۱) آیا میتوان برای تأمینمالی از منابع داخلی استفاده نمود یا اینکه باید در تأمین مالی جدید از منابع بیرونی استفاده نمود؟
۲) در صورتیکه نیاز ما با تأمین مالی از منابع بیرونی تأمین میشود، آیا از محل بدهی یا حقوق صاحبان میباشد؟
۳) در صورتیکه قرار است از بدهی یا حقوق صاحبان سهام استفاده نمود، از کجا باید تأمین شود و با چه شکلی؟
● آیا میتوان برای تأمینمالی از منابعداخلی استفاده نمود؟
در پاسخ به سوال فوق باید موضوعات متعددی را در نظر گرفت:
▪ در حال حاضر چه مقدار پول نقد در دسترس داریم؟ شرکت باید میزان وجه نقد موجود در ترازهای نقدی و سرمایهگذاریهای کوتاهمدت و مقداری از آن را که برای تداوم عملیات کنونی شرکت نیاز است را در نظر داشته باشد. در صورتیکه موجودی نقدی را به صورت کمکی در اختیارداشته باشیم به عنوان منبع مناسبی برای تأمین مالی پروژه محسوب میشود.
▪ در صورتیکه وجه نقد مورد نیاز را نتوان از این طریق مهیا نمود، شرکت باید جریان نقد آتی را در نظر بگیرد. میتوان یک بودجه نقدی را آماده نمود اما احتمالاً در این مرحله خیلی مشروح می باشد.
▪ در صورتیکه جریان نقدی[۲] برای تأمین مالی پروژه جدید کافی نباشد، در اینصورت ممکن است کنترل شدید سرمایه در گردش را به منظور بهبود جایگاه نقدی خود مد نظر قرار دهند.
تحت فشار قرار دادن بدهکاران برای تسویه سریعتر بدهیها، کاهش سطح موجودیهای انبار و به طول انجامیدن دورههای پرداخت به بستانکاران میتواند موجب افزایش منابع نقدی شود. توجه داشته باشید که خطراتی نیز در این تاکتیکها وجود دارد. به عنوان مثال در زمینه مشتریان قبلی/سرقفلی عرضهکنندگان و توقفات تولید به دلیل اتمام موجودی انبار از این قبیل میباشند.
در صورتیکه منابع مالی مورد نیاز را نتوان از منابع داخلی تأمین نمود، در این صورت باید از منابع خارج از کشور اقدام نمود.
● تصمیم در زمینه بدهی یا حقوق صاحبان سهام
در این مرحله شرکت در زمینه میزان نیاز به دریافت وام تصمیمگیری مینماید. این نوع تصمیمگیریها در شرکت از اهمیت بالایی برخوردارند به طوریکه بسیاری از شرکتها با مشکلات عمدهای در این زمینه مواجه شدهاند. موضوعاتی که در این زمینه باید مورد توجه قرار گیرند عبارتند از:
▪ هزینه تأمین مالی:
تأمینمالی از طریق بدهی معمولاً ارزانتر از تأمینمالی از طریق سهام میباشد. این امر به این دلیل است که تأمین مالی از طریق بدهی از جانب وام دهنده از امنیت بالاتری برخوردار است. چراکه بهره بایستی قبل از سود سهام پرداخت شود. در هنگام نقد شدن نیز تأمین مالی معمولاً قبل از سهام بازپرداخت میشود. این موضوعات باعث شده است که بدهی به عنوان یک سرمایهگذاری امنتر مطرح شود و بنابراین سرمایهگذاران از طریق بدهی نرخ بازده کمتری را در مقایسه با سرمایهگذاران سهام دریافت نمایند. همچنین بهره بدهی (برخلاف سود سهام) موجب ایجاد صرفهجوییهای در زمینه مالیات شرکت نیز می شود که موجب می شود تا برای شرکت ارزانتر تمام شود. هزینه های تنظیم[۳] در زمینه تأمین مالی از طریق بدهی معمولاً کمتر از تأمین مالی از طریق سهام می باشد که به نوبه خود موجب صرفه جویی مالیاتی نیز میشوند.
▪ ابزار جاری سرمایه کسب وکار[۴]:
با وجودیکه تأمین مالی از طریق بدهی به دلیل هزینه پایینتر آن جذابتر می باشد، عیب آن در این است که بهره آن حتماً باید پرداخت شود. در صورتیکه شرکت به میزان زیادی وام گرفته باشد و نتواند اصل و فرع آن را بازگرداند لذا باید مبلغ مذکور نقد شود. سطح بدهی شرکت معمولاً از طریق نسبت تأمین مالی بدهی به تأمین مالی سهام[۵] اندازه گیری شده و شرکتها باید از این که این عدد خیلی بزرگ نباشد اطمینان حاصل نمایند. مقایسههای با شرکتهای دیگرحاضر در صنعت یا تاریخچه اخیر شرکت نیز خیلی مفید میباشد.
▪ امنیت موجود[۶]:
بسیاری از وامدهندگان از داراییها به عنوان وثیقه وام استفاده مینمایند. داراییهای مرغوب از جمله زمین و ساختمان بهعنوان وثیقه وام به شمار میروند ولی داراییهای نامشهود از جمله هزینههای سرمایهگذاری شده در تحقیق و توسعه نه. در غیاب یک دارایی وثیقهای خوب، نمیتوان پیشنهاد استقراض بیشتر را ارائه نمود.
▪ ریسک کسب و کار[۷]:
ریسک کسب و کار به نوسانات سودآوری عملیاتی مربوط می شود. شرکتهای دارای نوسانات بالای سودعملیاتی باید از اخذ وامهای بالا امتناع کنند چراکه ممکن است سود عملیاتی ایشان کاهش یافته و قادر به بازپرداخت وام خود نباشند. افراد ریسک پذیر معمولاً از تأمین مالی از طریق سهام استفاده می نمایند چرا که هیچگونه الزام قانونی برای تقسیم سود وجود ندارد.
▪ ابزار عملیاتی(Operating gearing):
به بخش ثابت (و نه متغیر) هزینه های عملیاتی شرکت مربوط می شود. هر چه میزان هزینه های ثابت بیشتر باشد، میزان نسبت فوق نیز بالاتر خواهد بود. شرکتهایی که این نسبت در آنها بالاست، تمایل دارند تا نسبت فوق را افزایش داده و سودهای عملیاتی پرنوسانی را داشته باشند. این به این دلیل است که بدون در نظر گرفتن حجم فروش، هزینه های ثابت تغییری نمی کنند. بنابراین در صورنیکه فروش افزایش یابد، سود عملیاتی به میزان زیادی افزایش مییابد. در بیشتر شرکتهای خدماتی که هزینههای عملیاتی آنها ثابت است، استفاده از ابزار عملیاتی عمومیت دارد.
▪ رقیقسازی درآمد هرسهم[۸]:
درصورتیکه سرمایهگذاریهای جدید دارای سودآوری سریع نباشند، تعداد زیاد سهام منجر به رقیقسازی درآمد هرسهم میشود. این موضوع ممکن است موجب آشفتگی سهامداران و کاهش قیمت سهام شود.
▪ حق رأی[۹]:
تعداد زیاد سهام صادره برای سهامداران می تواند حق رأی شرکت را تغییر دهد. در صورتیکه مالکین بیش از۵۰ درصد سهام شرکت را در اختیار داشته باشند، در اینصورت ممکن است نسبت به فروش سهام جدید به سرمایه گذاران خارجی بی میل باشند تا اینکه حق رأی خود را از دست ندهند.
▪ وضعیت کنونی بازار سهام[۱۰]:
در زمانیکه قیمت سهام روند نزولی دارد بسیاری از شرکتها تمایلی به انتشار سهام جدید ندارند. ایشان احساس میکنند که قیمتهای دریافتی خیلی پایین خواهد بود. این امر موجب رقیقشدن ثروت مالکین موجود شود. توجه داشته باشید که این موضوع در زمانیکه سهام منتشره به مالکین کنونی فروخته شود صدق نمیکند.
پس از لحاظ نکات فوق، شرکت در موقعیتی خواهد بود که باید بین تأمین مالی بدهی و تأمین مالی سهام انتخاب نماید. آخرین تصمیم برجسته در زمینه نوع تأمین مالی و محل آن می باشد.
● تأمین مالی از طریق سهام(Equity Finance)
در اینجا به نکات اساسی در این زمینه اشاره می نماییم:
▪ هرگونه سهام جدیدی باید به عنوان بخشی از سهام در دسترس به سهامداران ارائه شود. این امربه دلیل جلوگیری شرکت از فروش سهام جدید به سهامداران جدید با قیمتی پایین و در نتیجه تهدید ثروت سهامداران موجود می باشد.
▪ وضعیت کنونی شرکت از اهمیت بالایی برخوردار می باشد. شرکتهای حاضر در بورس بین المللی اوراق بهادار لندن یا شرکتهای حاضر در بازار سرمایهگذاری جایگزین می توانند نسبت به تامین مالی جدید از طریق حقوق صاحبان سهام به وسیله فروش سهام جدید اقدام نمایند. سایر شرکتهایی که دسترسی آسانی به بازار اوراق بهادار ندارند ممکن است این تامین مالی را از طریق مراجعه به سرمایه گذاران مخاطره پذیر انجام دهند.
● تامین مالی بدهی (Debt Finance)
تامین مالی بدهی دارای اشکال مختلفی می باشد. در اینجا به نکات مهمی در این زمینه اشاره مینماییم:
الف) دیرش وام[۱۱]
به طورکلی، وامهای کوتاهمدت(وامهای کمترازیکسال) ارزانتر از وامهای بلندمدت(وامهای بیشتر از یکسال) میباشند. این بدان دلیل است که بسیاری از وامدهندگان زمان را با ریسک معادل میگیرند. هر چه ایشان وامهای طولانی مدت تری را اعطا کنند ریسک بیشتری را متقبل میشوند. بنابراین ایشان نرخ بهره بالاتری را نیز برای وامهای بلندمدتتر نسبت به وامهای کوتاه مدتتر در نظر میگیرند. در هر حال استقراض کوتاه مدت دارای یک عیب برجسته با عنوان ریسک تجدیدنظر[۱۲] میباشند. وامهای کوتاه مدت باید به طور منظم تجدید نظر شده و شرکت این ریسک را که وام دهنده ممکن است از اعطای اعتبار بیشتر امنتاع ورزد را بر عهده میگیرند. این ریسک در زمانی که استقراض به صورت برداشن بیش از حد از حساب[۱۳] باشد با بالاترین مقدار خود میرسد.
در انتخاب مابین تامین مالی کوتاه مدت و بلند مدت قاعده سرانگشتی مورد استفاده شرکت این است که «از سرمایهگذاریهای کوتاه مدت برای وجوه کوتاه مدت و از سرمایهگذاریهای بلندمدت نیز برای وجوه بلندمدت تامین مالی کنید». این امر به این معناست که از استقراض کوتاه مدت ارزان در جایی که استفاده از آن امنتر است،(در جایی که سرمایهگذاریها در ماهیت کوتاه مدتند و بنابراین ریسک تجدیدنظر به عنوان مشکل محسوب نمیشوند) استفاده کنید اما از تامین مالی بلندمدت برای سرمایهگذاریهای بلندمدت استفاده نمایید.
ب) استقراض با نرخ بهره ثابت در مقابل شناور
بسیاری از وامدهندگان گزینههایی را مابین نرخ بهره ثابت و شناور معرفی مینمایند. استقراض با نرخ بهره ثابت مطمئن تر است اما به طور میانگین گرانتر تمام میشود. در مقابل استقراض با نرخ بهره شناور ارزانتر است و ریسک بیشتری را بر وام گیرنده تحمیل مینماید.
ج) وضعیت شرکت
برخی از انواع تامین مالی بدهی تنها در دسترس شرکتهای بزرگ حاضر در بورس میباشد.شرکتهای کوچک معمولا تنها می توانند از وامهای کوتاه مدت استفاده نمایند. در صورتیکه وامهای بلندمدت درد سترس باشند عمدتا به صورت لیزینگ، فروش اقساطس، اجاره یا وامهای رهنی میباشند.
د) ارز استقراض
توجه به این امر مهم است که اگر شرکتی اقدام به اخذ وام ارزی نماید باید آنرا با همان ارز بازگرداند لذا نوسانات نرخ ارز میتواند هزینههای مازادی را نیز بر او تحمیل نماید.
هـ) محدودیتهای بدهی[۱۴]
قرض دادن پول اغلب الزامات ویژهای را برای وامگیرنده علاوه بر بازگرداندن اصل و فرع پول ایجاد مینماید. این امر شامل استفاده از داراییهای تامین مالی شده توسط وام، محدودیتهای در زمینه پرداخت سود سهام و محدودیتهای در زمینه استقراض بیشتر میباشد.این محدودیتها موجود محدود شدن وامگیرنده میشود که باید قبل از استقراض به آن توجه نمود.
● جمعبندی
ارائه یک منبع تامین مالی ایدهآل برای هر پروژه امکانپذیر نمیباشد. آنچه مهم است این است که میتوان با استفاده از مزایا و معایب هر یک از شیوههای تامین مالی می توان به استدلال شیوه تامین مالی بهینه برای کسب و کارها اقدام نمود.
موسی احمدی
[۱] Modigliani and Miller
[۲] projected cash flow
[۳] Arrangement costs
[۴] The current capital gearing of the business
[۵] capital gearing ratio
[۶] Security available
[۷] Business risk
[۸] Dilution of earnings per share (EPS)
[۹] Voting control
[۱۰] The current state of equity markets
[۱۱] The duration of the loan
[۱۲] renewal risk
[۱۳] overdraft borrowing
[۱۴] Debt Covenants
پارس درگاه
استفاده از محتوای وب سایتها در بازاریابی اینترنتی، به صاحب یک کسب و کار اینترنتی اجازه میدهد تا پیامهای تبلیغاتی خود را در دامنه متنوعی از دیگر وب سایتها منتشر کند.
موتور جست و جوی گوگل از ابزارهایی است که در مقوله بازاریابی اینترنتی خواهان بسیار دارد. معمولاً گوگل دو روش و مجرای تبلیغاتی پیش روی مشتریانش قرار میدهد. یکی تبلیغات در نتایج حاصل از جستجوها و دیگری حضور در محتوای وب سایتها. در واقع بیشتر افرادیکه میخواهند کسب و کارشان در گوگل معرفی شود، از هر دوی این روشها استفاده میکنند.
روش اول به این معناست که نام، مشخصات و طرح تبلیغاتی یک کسب و کار پس از این که کاربر با موتور جستجوی گوگل شروع به گشت و گذار و جستجو میکند، در کنار نتایج، کند و کاوهای گوگل پیش چشمانش قرار میگیرد. در واقع تبلیغات با صفحاتی که پس از کلیلک روی Search پدید میآیند، همراه میشود.
استفاده از روش دوم برای وب سایتهای سودمند است که از خدمات Adsense ، در گوگل استفاده کند. Adsense یا همان Ad serving programe برنامهای از مجموعه گوگل است که وب سایتهای عضو را با آگهیها، تصاویر و فایلهای صوتی و تصویری تغذیه میکند. این سرویس به سرعت در حال رشد و گسترش بوده در حال حاضر میلیونها وب سایت از امتیازاتش بهرهمند میشوند. با استفاده از Adsense ، آگهیهای تبلیغاتی به سرعت و در دامنه وسیعی منتشر میشوند. این مطالب در محتوای وبسایتهایی که از این سرویس استفاده میکنند، جای گرفته، خود را به همه نشان میدهند.
با این وجود بسیاری از صاحبان وبسایتها، حضور در نتایج جستجوهای اینترنتی را ترجیح میدهند و قوای تبلیغاتیشان را بر این حوزه متمرکز مینمایند. دلایل متعددی وجود دارند ولی در این بین مقوله اعتماد و صداقت در درجه اول اهمیت قرار میگیرد وبسایتهای کوچک و تازهکار به این مقوله توجه ویژهای دارند. مشکل این گروه اینست که احتمال کلاهبرداری و نفوذ در وبسایت آنها زیاد بوده، ترجیح میدهند که از نتایج جستجوها استفاده کنند. این نوع چالشها در حیطه نتایج جستجوها نیز وجود دارد ولی میزان شیوع آن به مراتب کمتر است.
نکته دیگری هم وجود دارد و آن اینکه اگر بازدیدکننده یک وب سایت اطلاعات و مشخصاتی را بیابد که کاملاً میتواند نیازهایش را برآورده سازد، به سراغش خواهد رفت. وقتی که کاربر در وبسایتی غیر از سایت آن بازاریاب، گشت و گذار میکند، ممکن است به دلایلی کاملاً متفاوت به این وب سایت آمده باشد. به طور مثال یک وب سایت درباره معایب و مضرات استفاده از Adsense بحث و گفتگو میکند و ممکن است هم طرفداران Adsense را به خود جلب کند و هم برای مخالفان جذاب و جالب توجه باشد. اگر کسی بخواهد این سرویس را بخرد و برای همین منظور در اینترنت جستجو کند، با خواندن عقاید و بازخوردهای اینچنین، هرگز این کار را نخواهد کرد.
بازاریابان و مجریان تبلیغات هم چندان از این کار استقبال نمیکنند و میل ندارند که با استفاده از سرویس Adsense و آگهیها و متون تبلیغاتی در محتوای وبسایت، بازاریابی کنند. آنها این روش را وقتگیر و پردردسر میدانند. در واقع زمانی این مجرای تبلیغاتی خوب عمل خواهد کرد که وبسایتهای مجموعه حاضر، به مطلب و مقوله مورد نظر مرتبط باشند و مهمتر از همه این که همچنان بتوانند در اینترنت حضور فعال داشته، بازدیدکنندگان را جذب نمایند. چک کردن و بررسی محتوای آنها و آگاهی از مرتبط بودن آنان با هدف مورد نظر کار دشواریست و زمان زیادی لازم دارد. به این ترتیب معلوم است که حضور در مجموعهای متشکل از ۵۰۰ وب سایت و تبلیغات در آنها و برقراری تعاملات دوجانبه، کاری سخت و پرهزینه است. بدتر از همه این که عدهای از صاحبان این وبسایتها به ارتقای کیفیت متن وبسایتشان هم توجه ندارند و سعی نمیکنند کلمات کلیدی روشنتر و بیشتری را در متن بگنجانند. معمولاً در اینچنین مجموعهها و سایتهای Adsense ، بانکی از لغات و اصطلاحات کلیدی وجود دارد که میتواند در آغاز راه کمک کننده باشد ولی پس از چندی دیگر سازنده نخواهند بود. در این حال همه وبسایتها از این واژهها بهره بردهاند و یک وب سایت موفق سعی میکند لغات و عباراتی را در محتوایش بگنجاند که در عین یگانگی و برجستگی، گویای مفهوم و هدف آن وب سایت بوده جستجوگران اینترنتی را به سوی خود جلب نماید. این مشکلات و چالشها سبب شده که جمع کثیری از بازاریابان و کاسبانی که میخواهند کسب و کار اینترنتی یا حقیقی خودشان را در دنیای مجازی معرفی کنند استفاده از روشهای دیگر را ترجیح میدهند.
علیرغم این شرایط، باز هم گروههای متعددی از بازاریابان استفاده از محتوای وب سایت را روشی کارآمد میدانند. یک علت مهم اینست که این روزها بازاریابان فراوانی فقط از مجاری جستجوهای اینترنتی فعالیت میکنند و به این جهت میدان رقابت چندان شلوغ نخواهد بود و این گروه میتوانند راحتتر کار کنند.
بازاریابانی که کار در محتوای وب سایتها را ترجیح میدهند، دریافتهاند که وب سایت مشتری آنها، منبع خوبی برای پیشرفتشان هم هست. پس از این که آگهیها و ترفندهای تبلیغاتی آنها در متن و محتوای وب سایت گنجانده شد و در معرض دید همگان قرار گرفت، مجریان تبلیغات و خود مالک وب سایت میتواند نقاط ضعف و قوت را تشخیص دهند و در بهینهسازی کارشان بکوشند.
استفاده از محتوای وب سایتها در بازاریابی اینترنتی، به صاحب یک کسب و کار اینترنتی اجازه میدهد تا پیامهای تبلیغاتی خود را در دامنه متنوعی از دیگر وب سایتها منتشر کند. در ضمن، اصلی وجود دارد که این بازاریابان را ملزم میکند که از شبکه Google Adsense استفاده نمایند.
حقایقی در این میان هستند که چهره دیگر تبلیغات در محتوای وب سایتها را نشان میدهد. شبکه تامین و توزیع آگهیها و تبلیغات گوگل یا همان Adsense ، ابزار قوی و موثریست اما به هیچ وجه نمیتواند جای Search (جستجو)را برای بازاریابان و صاحبان مشاغل بگیرد. جستجوهای اینترنتی منظمتر و با کیفیت بالاتر صورت میپذیرند و امکان سوء استفاده و کلاهبرداری نیز در این فرآیند کمتر است. به همین ترتیب، بازاریابان اینترنتی پروسه تبلیغات از راه نتایج جستجوهای اینترنتی را، پاسخگوتر از حضور در محتوای وب سایتها میدانند. مجریانی که بازاریابی اینچنینی را در پیش گرفتهاند باید همواره به دنبال مشاهده نتایج و ثبت میزان برگشت تلاش و کوششها و مخارج صرف شده باشند. در مورد استفاده از محتوای وب سایت، در بازاریابی خود همین ابزار، قادرست روند پیشرفت و جریان کسب درآمد و بازگشت سرمایه را نشان دهد.
در پایان باید گفت که درباره برتری هر کدام از این روشها بر دیگری، اختلاف نظرهایی وجود دارد و گروهی از بازاریابان وب سایتها را بر نتایج حاصل از جستجوها مقدم میدارند و گروهی برعکس آن را بیان میکنند. آن چه از مجموع شرایط و دادهها و نظرات اهل فن برمیآید، نشان میدهد که جستجوهای عمومی اینترنتی همچنان در صدر گزینشهای مجریان تبلیغاتی قرار دارند.
By : Charles Stevens
مترجم : آذین صحابی
روزنامه تفاهم
حسابداری یک سیستم است که در آن فرآیند جمعآوری، طبقهبندی ، ثبت، خلاصه کردن اطلاعات و تهیه گزارشهای مالی و صورتهای حسابداری در شکلها و مدلهای خاص انجام میگیرد. تا افراد ذینفع درون سازمانی مثل مدیران سازمان و یا برونسازمانی مثل بانکها، مجمع عمومی سازمان مورد نظر و یا مقامات مالیاتی بتوانند از این اطلاعات استفاده کنند. به همین دلیل فردی که تحصیلات دانشگاهی ندارد، بیشتر دفتردار است تا حسابدار. چرا که گزارشهای این دسته از افراد مطابق استاندارد نیست و پردازش کافی نمیشود و بیشتر تراز حسابها میباشد. برای مثال یک حسابدار تجربی نمیتواند براحتی بین دارایی کوتاه مدت و بلند مدت تفاوت قائل شود و یا نمیداند که چگونه باید معاملات ارزی را در دفاتر ثبت کرد. حسابداری به عنوان یک نظام پردازش اطلاعات، دادههای خام مالی را دریافت نموده، آنها را به نظم در میآورد. محصول نهایی نظام حسابداری گزارشها و صورتهای مالی است که مبنای تصمیمگیری اشخاص ذینفع (مدیران ، سرمایهگذاران ، دولت و …) قرار میگیرد.
هدف :
حسابداری یک سیستم است که در آن فرآیند جمعآوری، طبقهبندی ، ثبت، خلاصه کردن اطلاعات و تهیه گزارشهای مالی و صورتهای حسابداری در شکلها و مدلهای خاص انجام میگیرد. تا افراد ذینفع درون سازمانی مثل مدیران سازمان و یا برونسازمانی مثل بانکها، مجمع عمومی سازمان مورد نظر و یا مقامات مالیاتی بتوانند از این اطلاعات استفاده کنند. به همین دلیل فردی که تحصیلات دانشگاهی ندارد، بیشتر دفتردار است تا حسابدار. چرا که گزارشهای این دسته از افراد مطابق استاندارد نیست و پردازش کافی نمیشود و بیشتر تراز حسابها میباشد. برای مثال یک حسابدار تجربی نمیتواند براحتی بین دارایی کوتاه مدت و بلند مدت تفاوت قائل شود و یا نمیداند که چگونه باید معاملات ارزی را در دفاتر ثبت کرد.
حسابداری به عنوان یک نظام پردازش اطلاعات، دادههای خام مالی را دریافت نموده، آنها را به نظم در میآورد.
محصول نهایی نظام حسابداری گزارشها و صورتهای مالی است که مبنای تصمیمگیری اشخاص ذینفع (مدیران ، سرمایهگذاران ، دولت و …) قرار میگیرد.
ماهیت :
یک حسابدار متخصص، در آینده میتواند مدیر مالی یک سازمان یا شرکت گردد یعنی میتواند به مدیریت یک شرکت ایده بدهد که منابع موجودش را در چه راههایی سرمایهگذاری نماید تا استفاده بهینه کند و یا اگر شرکت به منابع مالی جدید نیاز داشت یک مدیر مالی بر اساس دانش آکادمیک خود میتواند بگوید که از چه طریقی باید تامین مالی کرد. و مجموع این فعالیتها خارج از توانایی یک حسابدار تجربی است.
«حسابداری یک سیستم اطلاعاتی است که با فراهمکردن اطلاعات لازم کمک میکند تا سرمایهگذارها، اعتبار دهندگان، مدیران و دولت نسبت به مسائل اقتصادی بهتر بتوانند، تصمیم بگیرند. برای مثال اگر شخصی بخواهد در یک شرکتی سرمایهگذاری کند، تمایل دارد که وضعیت مالی آن شرکت و یا نتایج عملیات آن شرکت را در طی سالهای قبل بداند. موضوعاتی که به صورت گزارشهای مالی توسط حسابداران تهیه میشود.
«حسابداری به منظور جوابگویی به نیازهای انسان به وجود آمده است. به همین دلیل با گذشت زمان و به موازات گسترش فعالیتهای اقتصادی و افزایش پیچیدگی آن ، هدفها و روشهای حسابداری برای جوابگویی به نیازهای اطلاعاتی، توسعه یافته است. چرا که اشخاص، شرکتها و دولت برای تصمیمگیری در مورد توزیع مناسب منابع مالی نیاز به اطلاعاتی قابل اتکا دارند که این اطلاعات را به یاری حسابداری میتوان به دست آورد. از سوی دیگر انجام سرمایهگذاری یکی از مواد ضروری و اساسی در فرآیند رشد و توسعه اقتصادی کشور است و سرمایهگذاران نیز از بعد عرضه سرمایه، تا حد امکان سعی دارند منابع مالی خودرا به سویی سوق دهند که کمترین ریسک و بیشترین بازده را داشته باشد. یعنی به دنبال برآورد ریسک سرمایهگذاریها خواهند بود. این در حالی است که یکی از مبانی اساسی برای محاسبه ریسک بازار شرکتها ، استفاده از اطلاعات تولید شده توسط سیستم حسابدای است.
رشته حسابداری از جمله رشتههایی است که از داوطلبان هر سه گروه آزمایشی ریاضی و فنی ، علوم تجربی و علوم انسانی دانشجو میپذیرد.
آینده شغلی ، بازار کار ، درآمد:
به نظر میرسد فارغالتحصیلان دورههای تحصیلات تکمیلی این رشته، آمادگی و پختگی بیشتری برای حضور در بازار کار دارند.
نتیجه یکی از تحقیقات دانشگاه «کلمبیا» مبنی بر این بود که از از دهه 70 به بعد همه شرکتهای موفق، شرکتهایی بودهاند که مدیر آنها تحصیلات مالی داشته است. چون از این دهه به بعد اطلاعات نقش مهمی پیدا کرده است و مهمترین اطلاعات نیز، اطلاعات مالی است که تاثیر بسیاری در تصمیمگیری روسای شرکتها دارد.
«فرصتهای شغلی یک حسابدار بسیار گسترده است و از پایینترین سطح تا بالاترین سطح را در بر میگیرد. و با وجود این که در دانشگاههای مختلف کشور اعم از دولتی ، غیرانتفاعی و آزاد، دانشجویان بسیاری در رشته حسابداری تدریس میکنند اما تعداد فارغالتحصیلان بیکار این رشته از بیشتر رشتهها کمتر است. چون از یک موسسه کوچک گرفته تا بزرگترین کارخانههای کشور حداقل برای تهیه اظهارنامه مالیاتی به حسابدار نیازمند هستند.
همچنین دانش حسابداری در بخش مالیات کاربرد وسیعی دارد. چون محاسبه سود به یاری حسابداری امکانپذیر است و تعیین مقدار سود نیز مبنای محاسبه مالیات شرکتها اعم از دولتی و خصوصی میباشد.
فارغالتحصیلان این رشته پس از اتمام تحصیل میتوانند در سطوح مختلف و شاخههای متفاوت عهدهدار انجام امور مالی گردند که شرح آن چنین است:
الف) حسابداری
فارغالتحصیلان میتوانند در کلیه موسسات و واحدهای تجاری، اعم از دولتی یا خصوصی به عنوان حسابدار در شاخههای زیر مشغول کار شوند:
حسابداری مالی: در کلیه شرکتها و موسسات تجاری و غیرانتفاعی.
حسابداری صنعتی : در کلیه واحدهای صنعتی و شرکتهای تولیدی.
حسابداری دولتی : در کلیه سازمانها و ادارات دولتی به عنوان حسابدار یا عامل ذیحساب.
حسابداری مالیاتی : در ادارات دارایی.
حسابداری بیمه : در موسسات بیمه .
حسابداری بانکها : در شعبهها و سرپرستی بانکها .
حسابداران پس از مدتی اشتغال به کار حسابداری میتوانند در سمت مدیریت مالی واحدهای تجاری ، ایفای نقش نمایند.
ب ) حسابرسی
فارغالتحصیلان رشته حسابداری قادرند با توجه به شاخههای حسابداری در بند الف در حرفه حسابرسی شاغل شوند. شاغلان حرفه حسابرسی در یک تقسیمبندی کلی به دو گروه اصلی تفکیک میشوند :
حسابرسان داخلی : این گروه از حسابرسان ، کارمند واحد مورد رسیدگی هستند، و در واقع رابط میان هیات مدیره و شرکت بوده و گزارش رسیدگی خود را به طور هفتگی ، ماهانه یا سالانه به مدیرعامل و هیات مدیره ارائه میدهند . این گروه از حسابرسان عملیات داخل واحد تجاری را رسیدگی میکنند.
حسابرسان مستقل: این گروه از حسابرسان، افرادی هستند که در موسسات حسابرسی مشغول کار هستند و بر اساس قرارداد میان شرکتها یا سازمانها با این موسسات، عملیات حسابداری و مالی واحد تجاری را بر اساس اصول و موازین حسابداری مورد رسیدگی قرار میدهند و گزارش خود را به مجمع عمومی صاحبان سهام ارائه میکنند. در واقع حسابرسان مستقل رابط میان صاحبان شرکت و هیات مدیره شرکت میباشند.
در حال حاضر در ایران ، سازمان حسابرسی به عنوان یک سازمان دولتی ، بزرگترین موسسه حسابرسی است و در کنار آن سایر موسسات حسابرسی دولتی و خصوصی مشغول فعالیت میباشند.
تواناییهای مورد نیاز و قابل توصیه:
داشتن شم ریاضی در رشته حسابداری از اهمیت بسیاری برخوردار است. به همین دلیل دانشآموزان رشته ریاضی در این رشته موفقتر هستند. البته این بدان معنا نیست که دانشآموزان رشته علوم انسانی قادر به ادامه تحصیل در رشته حسابداری نیستند بلکه باید تلاش کنند تا از دانش ریاضی خوب و یا حداقل متوسطی برخوردار باشند.
همچنین یک حسابدار باید بتواند بخوبی گزارش کارهای خود را ارائه دهد. بنابراین باید در ادبیات فارسی مسلط بوده و نگارش خوبی داشته باشد. این ویژگی بخصوص در سطوح بالاتر این رشته یعنی حسابرسی و مدیریت مالی اهمیت بسیاری دارد.
در آزمون هر سه گروه آزمایشی درس ریاضی به عنوان مهمترین درس این رشته ضریب 4 دارد.
دانشجوی حسابداری باید صادق و رازدار باشد چون در آینده تمام اسناد و مدارک یک سازمان را در اختیار دارد و اگر فرد رازدار و در کل با اخلاقی نباشد لطمات زیادی به آن شرکت و در نهایت به جامعه وارد میآورد. این مساله بخصوص در حسابرسی اهمیت بیشتری دارد زیرا اگر یک حسابرس که وظیفه بررسی گزارشات مالی یک سازمان و تایید صحت و سقم آن را بر عهده دارد، درستکار نبوده و یا شهامت ابراز مشکلات را نداشته باشد، میتواند به نابسامانیهای اداری و مالی یک جامعه دامن بزند.
و بالاخره یک حسابدار برای موفقیت در این دنیای پر از رقابت و تغییر و تحول باید خلاق، مبتکر، صبور و منضبط باشد.
علاقه به امور مالی و تجزیه و تحلیلهای آن، عامل موفقیت دانشجوی حسابداری است.
وضعیت ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر:
تا مقطع دکترا امکان ادامه تحصیل وجود دارد.
نظر یک فارغالتحصیل مشغول به کار در این رشته :
دانشجوی این رشته باید تحمل ساعتها کار در پشت یک میز و صندلی و سرو کار داشتن با اعداد و ارقام را داشته باشد. همچنین باید دقیق و منظم باشد تا در جمعبندی اعداد و ارقام دچار مشکل نگردد.»
وضعیت نیاز کشور به این رشته در حال حاضر:
آموزش حسابداران و شرکت موثر آنها در فراهمآوری اطلاعات مالی دقیق و قابل اعتماد، و تجزیه و تحلیل این اطلاعات برای توسعه پایدار در کشور در حال توسعهای مانند ایران اهمیت فراوانی دارد. چرا که وجود اطلاعات دقیق، اعتماد برانگیز، بموقع و مربوط به فعالیتهای اقتصادی، نه تنها لازم بلکه حیاتی است. علاوه بر این اطلاعات مالی حاصل از فعالیتهای اقتصادی که بوسیله نظامهای حسابداری گزارش میشود، میتواند از انحراف مسیر پیشبینی شده ، اتلاف منابع اقتصادی و اخلال در برنامههای توسعه اقتصادی جلوگیری کند.
دکتر ثقفی نیز در این باره میگوید:« چون این رشته فقط به کلاس و معلم نیاز دارد متاسفانه در سالهای اخیر، بسیاری از شهرهای دورافتاده که حتی یک حسابدار مجرب و متخصص ندارد، رشته حسابداری را با استفاده از اساتید کمتجربه دائر کرده است و در نتیجه فارغالتحصیلان دانشگاههای فوق حسابدارانی ناکارآمد هستند که نمیتوانند، جذب بازار کار شوند. البته آنچه گفته شد شامل حال فارغالتحصیلان توانمند این رشته نمیشود چون هر فرد سرمایهگذار و هر موسسه اعتباری برای سرمایهگذاری یا اعتبار دادن به حسابدار نیاز دارد. »
نکات تکمیلی :
چند سال پیش وقتی که آقای . ت ریاست یکی از کارخانههای ایران را بر عهده گرفت با اخمهای در هم و چهرههای عبوس کارگرانی روبرو شد که 6 ماه بود حقوق نگرفته بودند و امید چندانی نیز به رئیس جدید نداشتند. اما رئیس جدید که فارغالتحصیل رشته حسابداری بود با مدیریت قوی و درست خویش نه تنها کارخانه مورد نظر را از ورشکستگی نجات داد بلکه امروزه این کارخانه یکی از بهترین کارخانههای کشور است که محصولات آن به خارج از کشور صادر میگردد و در حال حاضر نیز نحوه کار رئیس یاد شده به عنوان یک شیوه نوین در دانشگاهها تدریس میشود.
آنچه خواندید سرگذشت واقعی یکی از کارخانههای کشور است.
دیواره آتشین (Fire wall) سیستمی است بین کاربران یک شبکه محلی و یک شبکه بیرونی ( مثل اینترنت) که ضمن نظارت بر دسترسی ها، در تمام سطوح، ورود و خروج اطلاعات را تحت نظر دارد.
دیواره آتشین (Fire wall) سیستمی است بین کاربران یک شبکه محلی و یک شبکه بیرونی ( مثل اینترنت) که ضمن نظارت بر دسترسی ها، در تمام سطوح، ورود و خروج اطلاعات را تحت نظر دارد. بر خلاف تصور عموم کاربری این نرم افزارها صرفاً در جهت فیلترینگ سایت ها نیست. برای آشنایی بیشتر با نرم افزارهای دیواره های آتشین، آشنایی با طرز کار آنها شاید مفیدترین راه باشد. در وهله اول و به طور مختصر می توان گفت بسته های TCP/IP قبل و پس از ورود به شبکه وارد دیواره آتش می شوند و منتظر می مانند تا طبق معیارهای امنیتی خاصی پردازش شوند.
● حاصل این پردازش احتمال وقوع سه حالت است:
۱) اجازه عبور بسته صادر می شود.
۲) بسته حذف می شود.
۳) بسته حذف می شود و پیام مناسبی به مبدا ارسال بسته فرستاده می شود.
● ساختار و عملکرد
با این توضیح، دیواره آتش محلی است برای ایست بازرسی بسته های اطلاعاتی به گونه ای که بسته ها براساس تابعی از قواعد امنیتی و حفاظتی پردازش شده و برای آنها مجوز عبور یا عدم عبور صادر شود. همانطور که همه جا ایست بازرسی اعصاب خردکن و وقت گیر است دیواره آتش نیز می تواند به عنوان یک گلوگاه باعث بالا رفتن ترافیک، تاخیر، ازدحام و بن بست شود. از آنجا که معماری TCP/IP به صورت لایه لایه است (شامل ۴ لایه: فیزیکی، شبکه، انتقال و کاربردی) و هر بسته برای ارسال یا دریافت باید از هر ۴ لایه عبور کند بنابراین برای حفاظت باید فیلدهای مربوطه در هر لایه مورد بررسی قرار گیرند. بیشترین اهمیت در لایه های شبکه، انتقال و کاربرد است چون فیلد مربوط به لایه فیزیکی منحصر به فرد نیست و در طول مسیر عوض می شود. پس به یک دیواره آتش چند لایه نیاز داریم. سیاست امنیتی یک شبکه مجموعه ای از قواعد حفاظتی است که بنابر ماهیت شبکه در یکی از سه لایه دیواره آتش تعریف می شوند.
● کارهایی که در هر لایه از دیواره آتش انجام می شود عبارت است از:
۱) تعیین بسته های ممنوع (سیاه) و حذف آنها یا ارسال آنها به سیستم های مخصوص ردیابی (لایه اول دیواره آتش)
۲) بستن برخی از پورت ها متعلق به برخی سرویس ها مثلTelnet، FTP و... (لایه دوم دیواره آتش)
۳) تحلیل برآیند متن یک صفحه وب یا نامه الکترونیکی یا .... (لایه سوم دیواره آتش)
۱) در لایه اول فیلدهای سرآیند بسته IP مورد تحلیل قرار می گیرد:
▪ آدرس مبدأ: برخی از ماشین های داخل یا خارج شبکه حق ارسال بسته را ندارند، بنابراین بسته های آنها به محض ورود به دیواره آتش حذف می شود.
▪ آدرس مقصد: برخی از ماشین های داخل یا خارج شبکه حق دریافت بسته را ندارند، بنابراین بسته های آنها به محض ورود به دیواره آتش حذف می شود. IP آدرس های غیرمجاز و مجاز برای ارسال و دریافت توسط مدیر مشخص می شود.
▪ شماره شناسایی یک دیتا گرام تکه تکه شده: بسته هایی که تکه تکه شده اند یا متعلق به یک دیتا گرام خاص هستند حذف می شوند.
▪ زمان حیات بسته: بسته هایی که بیش از تعداد مشخصی مسیریاب را طی کرده اند حذف می شوند.
▪ بقیه فیلدها: براساس صلاحدید مدیر دیواره آتش قابل بررسی اند.
بهترین خصوصیت لایه اول سادگی و سرعت آن است چرا که در این لایه بسته ها به صورت مستقل از هم بررسی می شوند و نیازی به بررسی لایه های قبلی و بعدی نیست. به همین دلیل امروزه مسیریاب هایی با قابلیت انجام وظایف لایه اول دیواره آتش عرضه شده اند که با دریافت بسته آنها را غربال کرده و به بسته های غیرمجاز اجازه عبور نمی دهند. با توجه به سرعت این لایه هر چه قوانین سختگیرانه تری برای عبور بسته ها از این لایه وضع شود بسته های مشکوک بیشتری حذف می شوند و حجم پردازش کمتری به لایه های بالاتر اعمال می شود.
۲) در لایه دوم فیلدهای سرآیند لایه انتقال بررسی می شوند:
▪ شماره پورت پروسه مبدأ و مقصد: با توجه به این مسئله که شماره پورت های استاندارد شناخته شده اند ممکن است مدیر دیواره آتش بخواهد مثلاً سرویس FTP فقط برای کاربران داخل شبکه وجود داشته باشد بنابراین دیواره آتش بسته های TCP با شماره پورت ۲۰ و ۲۱ که قصد ورود یا خروج از شبکه را داشته باشند حذف می کند و یا پورت ۲۳ که مخصوص Telnet است اغلب بسته است. یعنی بسته هایی که پورت مقصدشان ۲۳ است حذف می شوند.
▪ کدهای کنترلی: دیواره آتش با بررسی این کدها به ماهیت بسته پی می برد و سیاست های لازم برای حفاظت را اعمال می کند. مثلاً ممکن است دیواره آتش طوری تنظیم شده باشد که بسته های ورودی با SYN=۱ را حذف کند. بنابراین هیچ ارتباط TCP از بیرون با شبکه برقرار نمی شود. فیلد شماره ترتیب و :Acknowledgement بنابر قواعد تعریف شده توسط مدیر شبکه قابل بررسی اند. در این لایه دیواره آتش با بررسی تقاضای ارتباط با لایه TCP، تقاضاهای غیرمجاز را حذف می کند. در این مرحله دیواره آتش نیاز به جدولی از شماره پورت های غیرمجاز دارد. هر چه قوانین سخت گیرانه تری برای عبور بسته ها از این لایه وضع شود و پورت های بیشتری بسته شوند بسته های مشکوک بیشتری حذف می شوند و حجم پردازش کمتری به لایه سوم اعمال می شود.
۳) در لایه سوم حفاظت براساس نوع سرویس و برنامه کاربردی صورت می گیرد:
در این لایه برای هر برنامه کاربردی یک سری پردازش های مجزا صورت می گیرد. بنابراین در این مرحله حجم پردازش ها زیاد است. مثلاً فرض کنید برخی از اطلاعات پست الکترونیکی شما محرمانه است و شما نگران فاش شدن آنها هستید. در اینجا دیواره آتش به کمک شما می آید و برخی آدرس های الکترونیکی مشکوک را بلوکه می کند، در متون نامه ها به دنبال برخی کلمات حساس می گردد و متون رمزگذاری شده ای که نتواند ترجمه کند را حذف می کند. یا می خواهید صفحاتی که در آنها کلمات کلیدی ناخوشایند شما هست را حذف کند و اجازه دریافت این صفحات به شما یا شبکه شما را ندهد.
● انواع دیواره های آتش دیواره های آتش هوشمند:
امروزه حملات هکرها تکنیکی و هوشمند شده است به نحوی که با دیواره های آتش و فیلترهای معمولی که مشخصاتشان برای همه روشن است نمی توان با آنها مقابله کرد. بنابراین باید با استفاده از دیواره های آتش و فیلترهای هوشمند با آنها مواجه شد. از آنجا که دیواره های آتش با استفاده از حذف بسته ها و بستن پورت های حساس از شبکه محافظت می کنند و چون دیواره های آتش بخشی از ترافیک بسته ها را به داخل شبکه هدایت می کنند، (چرا که در غیر این صورت ارتباط ما با دنیای خارج از شبکه قطع می شود)، بنابراین هکرها می توانند با استفاده از بسته های مصنوعی مجاز و شناسایی پورت های باز به شبکه حمله کنند. بر همین اساس هکرها ابتدا بسته هایی ظاهراً مجاز را به سمت شبکه ارسال می کنند. یک فیلتر معمولی اجازه عبور بسته را می دهد و کامپیوتر هدف نیز چون انتظار دریافت این بسته را نداشته به آن پاسخ لازم را می دهد. بنابراین هکر نیز بدین وسیله از باز بودن پورت مورد نظر و فعال بودن کامپیوتر هدف اطمینان حاصل می کند. برای جلوگیری از آن نوع نفوذها دیواره آتش باید به آن بسته هایی اجازه عبور دهد که با درخواست قبلی ارسال شده اند. حال با داشتن دیواره آتشی که بتواند ترافیک خروجی شبکه را برای چند ثانیه در حافظه خود حفظ کرده و آن را موقع ورود و خروج بسته مورد پردازش قرار دهد می توانیم از دریافت بسته های بدون درخواست جلوگیری کنیم. مشکل این فیلترها زمان پردازش و حافظه بالایی است که نیاز دارند. اما در عوض ضریب اطمینان امنیت شبکه را افزایش می دهند.
● دیواره های آتش مبتنی بر پروکسی: دیواره های آتش هوشمند فقط نقش ایست بازرسی را ایفا می کنند و با ایجاد ارتباط بین کامپیوترهای داخل و خارج شبکه کاری از پیش نمی برد. اما دیواره های آتش مبتنی بر پروکسی پس از ایجاد ارتباط فعالیت خود را آغاز می کند. در این هنگام دیواره های آتش مبتنی بر پروکسی مانند یک واسطه عمل می کند، به نحوی که ارتباط بین طرفین به صورت غیرمستقیم صورت می گیرد. این دیواره های آتش در لایه سوم دیواره آتش عمل می کنند، بنابراین می توانند بر داده های ارسالی در لایه کاربرد نیز نظارت داشته باشند.
● دیواره های آتش مبتنی بر پروکسی باعث ایجاد دو ارتباط می شود:
۱) ارتباط بین مبدا و پروکسی
۲) ارتباط بین پروکسی و مقصد
حال اگر هکر بخواهد ماشین هدف در داخل شبکه را مورد ارزیابی قرار دهد در حقیقت پروکسی را مورد ارزیابی قرار داده است و نمی تواند از داخل شبکه اطلاعات مهمی به دست آورد. دیواره های آتش مبتنی بر پروکسی به حافظه بالا و CPU بسیار سریع نیاز دارند و از آنجایی که دیواره های آتش مبتنی بر پروکسی باید تمام نشست ها را مدیریت کنند گلوگاه شبکه محسوب می شوند. پس هرگونه اشکال در آنها باعث ایجاد اختلال در شبکه می شود. اما بهترین پیشنهاد برای شبکه های کامپیوتری استفاده همزمان از هر دو نوع دیواره آتش است. با استفاده از پروکسی به تنهایی بارترافیکی زیادی بر پروکسی وارد می شود. با استفاده از دیواره های هوشمند نیز همانگونه که قبلاً تشریح شد به تنهایی باعث ایجاد دیواره نامطمئن خواهد شد. اما با استفاده از هر دو نوع دیواره آتش به صورت همزمان هم بار ترافیکی پروکسی با حذف بسته های مشکوک توسط دیواره آتش هوشمند کاهش پیدا می کند و هم با ایجاد ارتباط واسط توسط پروکسی از خطرات احتمالی پس از ایجاد ارتباط جلوگیری می شود.
سایت سازمان تربیت بدنی جمهوری اسلامی ایران